Печено агнешко със зелен лук

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9937122k
20/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4
"Ароматът на зеления лук се съчетава чудесно с печеното агнешко месо, в резултат на което ставаме от масата и си сипваме още една порция"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л., млян
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от олиото, червени и черния пипер, солта и чаша вода. Разбъркват се, докато се разтворят добре подправките.

В нея се овалват нарязаните порции месо и се подреждат в тава. Лукът се нарязва и се слага върху порциите. Наливат се една-две 1 чаши вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в загрята фурна на 180-200С за около 2-2, 30ч. Агнешкото е готово когато започне да се отделя от кокала лесно.

Сервира се със зелена салата или друга по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 20
4 10
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка: