Бишкотена торта с маскарпоне и цедено мляко

06/03/2017
"Не всяка торта с бишкоти и маскарпоне е Тирамису, но ви гарантираме, че е адски вкусна "
Готвене120 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 979
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 250 г
  • течен шоколад - 400 г
  • цедено кисело мляко - 800 г
  • бишкоти - 1 пакет
  • банани - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч
  • за напояване на бишкотите
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • инстантно кафе - 1 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме маскарпонето, пудрата захар, шоколада и цеденото мляко.

Всичко се разбива с миксера до получаване на пухкав крем. Във форма за торта редим предварително напоените бишкоти, върху тях от крема, после и нарязан банан. Повтаряме с бишкоти и крем.

Поръсваме с настърган шоколад. Слагаме тортата в хладилник за около 2-3 часа за да стегне.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар