gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирене и краве масло

Баница със сирене и краве масло

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
2682k9931k2
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вадете готовите кори, но домашните яйчица - днес ще правим баница по тази рецепта и обещаваме да стане страхотна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се поставя содата да шупне. В купа се разбиват яйцата и към тях се добавя шупналото киселото мляко. Кравето масло се разтопява и с част от него се намазва тавата, в която ще се пече баницата.

Останалото краве масло се прибавя в купата при яйчената смес. Накрая се прибавя и натрошеното краве сирене. Всичко се разбърква хубаво.

В тавата се подреждат корите за баница на хармоника. Корите трябва да стоят нагънати на равномерни вълнички. Кората леко я посмачквате, без да я късате и я поставяте. След като се подредят всички кори в тавата се изсипва плънката равномерно в цялата тава.

Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути. До придобиване на красивия златист цвят на баничката.

След като я извадите от фурната, напръскайте баничката с малко студена вода и завийте тавата с с кухненска кърпа отгоре. След пет минути вече можете да режете баничката и да я сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: