Печено прасенце с праз лук

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119601587421
Печено прасенце с праз лук1 / 2
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене360 мин.
Общо390 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре прасенцето и го оставяме да се отцеди за 2-3 часа. След това го намазваме отвътре и отвън с лимоновия сок и сол.

Слагаме го в тавичка на дъното на която сме сложили лозови пръчки, доливаме 1-2 ч.ч. вода и го печем в умерена фурна за 4-5 часа, като от време на време го поливаме със соса от печенето.

Половин час преди да го извадим задушаваме в маслото нарязаният праз лук, като добавим червения пипер, доматите и подправките.

Разбъркваме добре и слагаме сместа в тавичката около прасенцето да се запече.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: