gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маскарпоне и кондензирано мляко

Торта с маскарпоне и кондензирано мляко

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3712k6282k5
Торта с маскарпоне и кондензирано мляко1 / 2
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Торта за онези, които знаят, че заслужават само най-доброто"

Необходими Продукти

  • бишкоти - голям пакет
  • маскарпоне - 500 г
  • кондензирано мляко - 125 мл
  • есенция - 1/2 ч.л. ром
  • инстантно кафе - 1 к.ч
  • банани - за украса
  • шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме маскарпонето и млякото и разбиваме до получаване на гладък крем.

В горещото кафе се сипва есенцията ром и в тази смес се топят бишкотите за няколко секунди. Във форма за торта се подреждат бишкотите и се заливат с крема.

Кремът се заглажда с лъжичка и се поръсва с шоколадовите стърготини.

Тортата се оставя в хладилник за 2-3 часа. Поднася се с украса от нарязан банан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: