gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с гъби в сметанов сос

Пиле с гъби в сметанов сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Пиле с гъби в сметанов сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Знаете, че не може да устоите на нежния му вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на кубчета и запържете в нагрятото олио до леко златист цвят.

Докато се пържи месото, нарежете чесъна на ситно, почистете и нарежете гъбите на парчета с размера на кубчетата месо. Когато филето е готово, добавете чесъна и запържете за около 1-2 минути.

Добавяте нарязаните гъби и готвите на силен огън за още 5-6 минути. Накрая добавете сметаната и соевия сос, намалете огъня на слабо и разбъркайте ястието.

Когато започне леко да се сгъстява сметаната сваляте ястието от огъня. Сервирайте с ризото приготвено с 1 с.л. зеленчукова подправка в топъл вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: