Контра филенца с млечен сос
Svinjski kare sa mlečnim sosom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мезета»Контра филенца с млечен сос

Контра филенца с млечен сос

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Контра филенца с млечен сос
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
08/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Много бързо и много вкусно, а гарнирани с подходящата салата - ще се радвате на вкусен обяд или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско контра филе - 6 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 щипка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - за овалване
  • за соса
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 100 мл
  • крема сирене - 150 г натурално /1 кутийка/
  • кисело мляко - 3 с.л. гъсто
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • черен пипер - 1 щ
  • бульон - 1 кубче /по желание/ или вегета
  • къри - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете филетата с подправките на вкус, напръскайте със зехтин и оставете да престоят около един час.

Загрейте тиган с олио и пуснете да се изпържат филетата, като преди това всяко оваляйте леко в брашно. Обърнете от двете страни по 2-3 минути, докато филенцата се зачервят, но не ги препържвайте, за да не станат сухи.

За соса:

Сложете малка тенджерка на огъня и разтопете бучка краве масло. Запържете в него брашното и залейте с чаша студена вода.

Разбъркайте и добавете млечните продукти, които предварително разбъркайте в купа.

Подправете с подправките и като кипне, намалете огъня. Оставете да клокне само за 2-3 минути.

Залейте готовите филенца с млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: