Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бъркана празнична торта

Бъркана празнична торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Бъркана празнична торта7 / 7
09/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Торта, която се приготвя за половин час, за да имате време да се насладите на празника"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • пудра захар - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • блатове - 3 бр. кафяви
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме маслото с миксер, като добавяме след това и пудрата захар. Предварително сме поставили двете супени лъжици какао в 200 мл вода да заври.

След като се охлади, го добавяме към маслото с непрекъснато разбиване. Захарта, която е 1/2 ч.ч., поставяме в тиган и нагряваме на котлон до карамелизиране. Сипваме във фолио.

Изчакваме да стегне и след това поставяме в блендер, за да се натроши. Цялата карамелизирана захар поставяме в купа, където сме сложили и смлените орехи.

Половината част прибавяме към маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Готовите блатове ги нарязваме на квадратчета. В дълбок съд ги изсипваме и към тях добавяме маслената смес, като разбъркваме много внимателно.

Сместа изсипваме във форма с падащо дъно, като заглаждаме отгоре и поръсваме с останалата част орехи с карамел.

Поставяме празничната торта в хладилник да стегне за едно денонощие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: