Пълнени домати на фурна

09/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Ако трябваше да присъдим награда за най-вкусно вегетарианско предястие, това определено щеше да бъде нашия фаворит "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 642
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете по едно калпаче от всеки домат, откъм гладката страна. Издълбайте вътрешността на доматите през получения отвор с лъжица.

Разбийте яйцата с вилица и стрийте в тях сиренето. Към сместа прибавете червената чушка, накълцана на кубчета. Поръсете с черен пипер и малко магданоз и разбъркайте.

Пуснете във всеки домат по една кафена лъжичка краве масло и напълнете с яйчената смес. В подходящ съд сипете накълцаната, издълбаната част на доматите.

Смачкайте скилидка чесън и посолете с малко сол. Подредете доматите в тавичката.

Сложете в загрята фурна на 200 градуса и печете, докато се запече плънката и докато доматите на пипане са поомекнали.

Към края сложете върху всеки домат по резенче моцарела и запечете още малко. Гарнирайте с маслини.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар