Арабски хляб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Арабски хляб1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тънки и ароматни арабски питки, които се изяждат, щом излязат от тигана!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. + още за доомесване и набрашняване
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1 ч.ч. непълна и леко топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в 1/2 от топлата вода.

Всички продукти смесете в голяма купа и замесете гладко, но лепкаво тесто. Не слагайте прекалено много брашно, защото тестото трябва да остане леко лепкаво. Оставете покрито да втаса за половин час.

Набрашнявайте ръце и късайте малки парчета от тестото.

Върху набрашнен плот с набрашнена точилка ги разточвайте на много тънки питки с големина на тигана, в който ще ги печете.

Сложете тигана да се загрее върху котлона много добре, после намалете температурата и слагайте питките една след друга да се изпекат от двете страни.

По време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите арабски питки може да съхранявате в съд или купа с капак.

Арабският хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
46
32
20
10
Дай твоята оценка: