Задушена пържола

Вили
Вили
Новак
25/07/2009
"Приготвянето на сочна телешка пържола не е трудно с наша помощ!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 064
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на пържоли и се начукват. Посолени леко се запържват в маслото и се изваждат.

В същата мазнина се запържва и лукът, когато се изпържи се прибавя брашното и доматеното пюре.

Връща се месото обратно и се добавя виното, морковите нарязани на кръгчета, кервизът, нарязан на ситно, няколко зрънца черен пипер и дафинов лист.

Заливат се с месен бульон и се варят на умерен огън в затворен съд до омекване на месото. Получения сос се поднася под пържолата.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар