gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пухкава питка за здраве

Пухкава питка за здраве

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k27k23
Пухкава питка за здраве
Снимка: Мария Симова
1 / 12ВИДЕО
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Вкусна пита, наречена за здраве - пригответе и раздадете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затопленото мляко заедно със захарта, оставете на топло да шупне (втаса). Пресейте брашното в голям съд, прибавете солта и разбъркайте добре.

Оформете кладенче и в него добавете останалите продукти за тестото, прибавете втасалата мая, омесете меко тесто и оставете на топло място да удвои обема си.

Разделяме тестото на четири равни части. Всяка част оформяме на топче и разточваме на тънки правоъгълни листа. Взимаме един лист, мажем го с разтопено масло и върху него слагаме втори лист. Навиваме на стегнато руло и режем на равни парчета, 2 см всяко. Същото повтаряме с другите две листа.

Подреждаме парчетата в тава със застъпване. В средата поставяме 4 парчета върху тях още 4 с разминаване. Най-отгоре слагаме едно от отрязаните крайчета на рулата. Поливаме с останалото масло, намазваме оформената питка с разбитите жълтък, и поръсваме със сусам.

Без да втасва втори път , изпичаме питката на загрята на 200 градуса фурна за 40 мин.

Печете до готовност със златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
522
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вики
Вики
Страхотна рецепта
Благодаря
04.01.2021 22:15
1
Кирил Николов
Кирил Николов
Здравейте , изглежда прекрасно ! Ще я пробваме , но ме интересува какъв размер е тавата ?
01.04.2020 18:41
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Хареса ми питката. И аз правя подобна, но вашата рецепта ще я пробвам скоро! Чудесна е!
27.02.2020 00:06
2
Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
06.07.2018 20:05
8
2
Потребител#203733
Потребител#203733
Браво! Страхотна рецепта!
26.12.2017 23:54
4
1
Nati Kovacheva
Nati Kovacheva
imam vupros, moje li testoto da vtasva vuv furnata i na kolko gradusa da e vklü4ena , na staina ne se polu4ava ,tui kato e edva 17 ° Blagodarq!
19.10.2017 13:41
6
4
1
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Да си здрава и благословена Миме! Да продължаваш все така да радваш нас и семейството си с такива вкусни рецепти! Златни ти ръце! Най-сърдечни поздрави!
29.06.2017 09:14
10
1
1
Покажи всички подкоментари