Пикантни хрупкави картофки

10/03/2017
"Тези хрупкави пикантни картофки на фурна могат да накарат всички пържени картофи направо да прегорят от завист "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 227
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • галета - 2 пълни с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чесън - на прах
  • копър - сух
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме като за пържене, но на едро. Варим ги до полуготовност и ги изваждане от водата.

В дълбока чиния сипваме галетата, червения пипер, копъра, черния пипер, солта и чесъна на прах и ги разбъркваме.

Започваме на овалваме картофите в сместа от сухи подправки и ги нареждаме в тава, която е покрита с хартия за печене.

След като наредим всички картофи в тавата ги поливаме с олио, но не обилно. Печем на 200 градуса на вентилатор за около 20-25 минути. Картофите стават много хрупкави и вкусни. Могат да се сервират с чеснов сос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар