Пай от стар хляб

Пай от стар хляб
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Практичните домакини не хвърлят стар хляб - те приготвят от него вкусен пай, с който да нагостят цялото семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете хляб, който е поизсъхнал, но все още е подходящ за консумация. Хлябът нарязваме на парченца. Поставяме в съд, счукваме трите яйца и смесваме с прясното мляко.

Добре разбиваме, след което поливаме хляба с нея. Хлябът трябва само да се овлажни, но да се разкашква. Ако хлябът дойде в повече, може да се сипе още малко мляко.

За да не се загубва в сместа след изпичането, сиренето го нарязваме на кубчета. Колбаса и част от кашкавала и киселите краставички - също на кубчета. Всичко това разбъркваме с ръце, без да го мачкаме много.

Изсипваме в тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене. Печем за около 20-25 мин., след което поставяме разбитите две яйца и останалият настърган кашкавал.

Печем до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: