gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Домашен тиквеник

Домашен тиквеник

Домашен тиквеник
Снимка: Потребител#186907
1 / 4
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Всяка тиква си мечтае да бъде използвана за приготвянето на домашен тиквеник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.

След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се маха от котлона да почине сместа.

Горе-долу по 2-3 с.л. от сместа се разстилат на всяка кора, навива се на руло и след това се слага в намазнена тава. След като се напълни тавата се полива с малко олио.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 30-40 мин. Когато изстине тиквеникът се поръсва с пудра захар.

Домашният тиквеник е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: