gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен шаран на фурна

Печен шаран на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1952k7172k1
Печен шаран на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Не чакайте да стане Никулден, за да приготвите ароматен и вкусен печен шаран на фурна!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре шарана от вътрешностите и люспите и разпорете през гърба. Оставете в студена вода да се изкисне. Отцедете и подсушете. Посолете със сол и оставете на хладно рибата да поеме солта.

В подходяща тава постелете хартия за печене, намазнете и сложете рибата с кожата надолу. Изцедете лимона и полейте рибата. Посолете с червения и черния пипер, полейте и с малко зехтин.

Около рибата налейте виното и сложете да се пече във фурната до готовност.

Поднесете печената риба цяла, като украсите с резенчета лимони, зелени подправки, чери домати и маслини и задължително с бяло вино! Вкусно да ви е! Печеният шаран на фурна е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: