Печен шаран на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1932k6989201
Печен шаран на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
"Не чакайте да стане Никулден, за да приготвите ароматен и вкусен печен шаран на фурна!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре шарана от вътрешностите и люспите и разпорете през гърба. Оставете в студена вода да се изкисне. Отцедете и подсушете. Посолете със сол и оставете на хладно рибата да поеме солта.

В подходяща тава постелете хартия за печене, намазнете и сложете рибата с кожата надолу. Изцедете лимона и полейте рибата. Посолете с червения и черния пипер, полейте и с малко зехтин.

Около рибата налейте виното и сложете да се пече във фурната до готовност.

Поднесете печената риба цяла, като украсите с резенчета лимони, зелени подправки, чери домати и маслини и задължително с бяло вино! Вкусно да ви е! Печеният шаран на фурна е чуден!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: