gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гъби със свинско в гювеч

Гъби със свинско в гювеч

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1942k7061k1
Гъби със свинско в гювеч
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
12/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
"Към таз вкусотия в гювеч бихме добавили и малко ориз - ей така, за разкош"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • гъби - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 г консерва + щипка захар
  • червено вино - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1 гъбен, кипнат в 500 мл вода
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и запечатайте в тиган от всички страни. Прехвърлете месото в гювеча. Лука и моркова нарежете на кубчета, гъбите на по-дебели филийки, чесъна на дребно.

В същия теган задушете зеленчуците до омекване, към тях прибавете брашното, червения пипер и доматите. Като клокне прехвърлете сместа при месото в гювеча и долейте бульона и виното.

Подправете с черен пипер и магданоз. Сложете във фурна да се пече около час. Сервирайте с пресен магданоз и гарнитура по желание!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: