Паламуд на фурна с картофи

12/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Вкусна вечеря за минути, която ще хапнете с удоволствие със семейството си!"
Приготвяне200 мин.
Готвене75 мин.
Общо275 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 725
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг почистен паламуд
  • лук - 500 г малки лукчета, почистени
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • картофи - 700 г
  • олио - 100 мл
  • домати - 4 - 5 пресни или 4 - 5 с.л. доматено пюре
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • лимони - 1 брой
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете паламуда от хриле, вътрешности и червената ивица по гръбнака. Накиснете го за 2-3 часа в смес от 1 л вода и 500 мл оцет с малко сол. След това го изплакнете под течаща вода.

Задушете почистените лукчета в загряното олио, след което добавете целите или разполовени скилидки чесън, долейте виното и дафиновите листа, малко сол и черен пипер, нарязаните ситно домати и скълцан магданоз.

Сложете паламуда в намазнена тава. Около него наредете обелените и нарязани картофи и залейте всички със соса. Върху паламуда може да наредите кръгчета лимон.

Сложете ястието да се пече в предварително загряна на 190-200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 1
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Краси
Краси
21.02.2017 14:15
Ето това е добра рецепта
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв