Сарми от пуешко месо
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми от пуешко месо

Сарми от пуешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119601587461
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
"Сочни сармички, които ще очароват любителите на мръвките И не само тях"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината масло задушаваме нарязаните на ситно гъби и шунка. След това добавяме предварително изчистения и измит ориз, червения пипер, подправките и водата.

Варим докато оризът набъбне. От зелката взимаме 6 големи листа и в тях поставяме по една порция месо и 1 с.л. от приготвената плънка. Завиваме листата на големи сърми.

В останалото масло задушаваме ситно нарязаното кисело зеле, като добавим и 1 ч.л. червен пипер.

В гювеч слагаме половина от задушеното зеле. Върху него сърмите, а отгоре останалото зеле. Добавяме малко зелев сок и вода, захлупваме и печем в умерена фурна за около 2 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: