Пуешки филенца с топено сирене
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки филенца с топено сирене

Пуешки филенца с топено сирене

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2242k5826773
Пуешки филенца с топено сирене
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Ароматно и крехко пуешко с нежен сос и гарнитура от бял ориз - едно ястие за делник, а и за специални случаи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От горчицата, соевия сос, бялото вино и малко зехтин приготвяме марината, в която оставяме пуешките филенца минимум за 4-5 часа.

Изцедените и леко подсушени от марината филенца приготвяме на тиган, в който слагаме много малко мазнина.

За всяка страна са необходими не повече от 4-5 минути. Изваждаме филенцата и в същия тиган запържваме нарязаните лук и чесън.

Прибавяме малко зехтин и в същия тиган запържваме брашното за кратко. Разреждаме соса с готварската сметана и малко топла вода. Прибавяме топеното сирене, подправките и оставяме да се сгъсти.

Връщаме филетата в тигана и оставяме всичко да къкри за още десетина минути. Ако сосът ви се стори много гъст, може да го доразредите с малко вода.

Гарнираме с варен ориз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: