gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак на конци

Козунак на конци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9595k1016k
Козунак на конци1 / 4
13/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции1 бр.
"Идеалният козунак трябва да се дели на конци. Това се постига с продължително и упорите месене или с помощта на центрофугата на пералнята"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разтворете маята в топличкото прясно мляко с щипка захар. След като шупне я добавете с към 3 ч.ч. брашно с разбитите яйца, захарта, киселото мляко, останалата захар, щипка сол, ванилената захар, ромовата есенция и портокаловата кора.

Започнете да добавяте постепенно брашното и разтопеното масло с олиото. Добавяйте брашно, докато не се получи стегната топка. Добре омесете тестото и оставете да втаса на топло.

Премесете още веднъж и пак оставете да втаса в покрита намазнена купа. Разделете го на 3 части, направете ги на дълги фитили и ги сплетете, като добавяте между тях стафиди, сушени плодове, орехи и парченца локум.

Готовата плитка сложете във намазнена форма и отново оставете да втаса. Намажете с разбит жълтък и по желание поръсете с кристална захар. Сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 6
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: