Свински език със сметанов сос
Svinjski jezik sa sosom od pavlake
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински език със сметанов сос

Свински език със сметанов сос

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
2542k9129212
Свински език със сметанов сос
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"Добре приготвеният език е истински деликатес - поднесете със сметанов сос и се наслаждавайте на комплиментите на гостите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво езика и го осолете. Поставете го в тенджера с вода, добавете моркова нарязан на парчета, лука и няколко зърна черен пипер.

Когато езикът се свари, го отделете, а бульона - прецедете. Обелете езиците и ги нарежете на парчета с дебелина един пръст.

В тиган на умерена температура поставете маслото. Когато се разтопи добавете лъжицата брашно и запържете.

Разделете с течната сметана и прецедения бульон. Подправете със сол и черен пипер. Оставете да поври малко за да се сгъсти и отстранете от огъня.

Поднесете в чинии сметановия сос и върху него наредете парчетата нарязан език. Поръсете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: