gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Бабиното тесто за пица

Бабиното тесто за пица

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4748902
Бабиното тесто за пица
Снимка: Потребител#184319
1 / 3
17/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Изпитана рецепта за тесто за пица, която сме научили от баба - пригответе и споделете и коментирайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте содата в киселото мляко. В голяма купа смесете всички сухи съставки без брашното и ги разбийте заедно с яйцата.

Пресейте брашното и изсипвайте бавно, бъркайки енергично през цялото време.

Замесете меко тесто. Месете, докато се получи гладко и хубаво тесто. Колкото повече се меси, толкова по-добре.

Ако не се разкъсва или троши след издърпване, значи е готово. Оставете го да втаса за около 40 минути.

В такова съотношение тестото е подходящо за направата на две средни пици или три малки. За да направите само една средно голяма пица намалете продуктите наполовина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: