Пълнена агнешка главичка

17/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Вкусотии от кухнята на баба - ароматна и много сочна пълнена агнешка главичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
  • Преглеждания общо8 889
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешка глава - 1 брой
  • шкембе - 1 агнешко, сварено
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • хляб - 1 филия, сух, бял
  • мазнина - 2 с.л. мас + 2 с.л. олио
  • лимони - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • сол
  • черен пипер - млян
  • карамфил - 1 розички счукан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре агнешката главичка и заедно с шкембето ги натъркайте с малко сол и черен пипер. Езикът и мозъкът от главичката добре се почистват и се наситняват.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете накълцания лук, а след него чесъна и добавете ситно нарязаните мозък и език.

Щом поомекне, снемете от котлона и объркайте с натрошения хляб, накълцан магданоз, сол, счукан карамфил и черен пипер на вкус.

Сложете главичката в шкембето в намазнена тава и я напълнете. Увийте добре с шкембето, долейте малко вино в тавата и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар