Агнешки бут с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Агнешки бут с картофи1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8
"Хайде, запретвайте ръкавите и влизайте в кухнята. За приготвянето на това агнешко не се изискват специални умения, а е неустоимо вкусно!"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 цял
  • картофи - 1.2 кг
  • лук - 2 връзки зелен или 2 - 3 глави кромид
  • чесън - няколко скилидки
  • девесил - нqколко стръкчета
  • дафинов лист - 2 броя
  • бахар - 6 зърна
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия бут добре натъркайте със сол, млян черен пипер, червен пипер и с разтопено масло. По желание го шпиковайте с разполовени скилидки чесън.

Сложете го в намазнена тава със стръкчета девесил, бахара, 2 дафинови листа, полейте с чаша вино и сложете да се пече за около 2 часа под фолио.

След това в тавата прибавете предварително почистените и нарязан, объркани с подправки картофи. Ако използвате пресни картофи - сложете ги цели.

Долейте малко вода и върнете всичко да се пече без фолио до омекване на картофите.

По желание добавете пресен розмарин за допълнителен аромат на печеното агнешко.

Агнешкият бут с картофи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
42
30
21
10
Дай твоята оценка: