gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с кайма

Домашна пица с кайма

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
923951502491
Домашна пица с кайма
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
19/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Знаете - най-хубавата пица е домашната, а най-вкусната която може да опитате - е домашната с кайма"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая суха - 1/2 пакетче (3 - 4 г)
  • топла вода - 200 мл
  • брашно - 300 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
  • За гарнирането
  • маслини - 20 бр. черни
  • кетчуп - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • кайма - 150 г
  • топено сирене - 50 г топено
  • кашкавал - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла водичка с 1 ч.л. захар. В купа пресейте брашното и направете кладенче. Когато маята се надигне, изсипете я в кладенчето и разбъркайте леко с дървена лъжица.

На тънка струйка наливайте водата, докато брашното я поеме, като не спирате да бъркате. Прибавете лъжичка сол и бъркайте енергично. Тестото трябва да е по-гъсто от кексово, лепкаво и да се разлива.

Намажете подходяща за печене тава и изсипете тестото в нея. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника, докато приготвите плънката.

В чашка сложете 3 с.л. с връх кетчуп, 1 ч.л. чубрица, черен пипер, колкото обичате, и 2 с.л. вода. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира. С лъжица намажете тестото. Обезкостете маслините и без да ги нарязвате, ги заровете в тестото.

Каймата накъсайте и разхвърляйте върху тестото. Топено-пушеното сирене нарежете на кубчета и отново заровете в тестото.

Сложете пицата в студена фурна и пуснете на 180 градуса. Печете до готовност на каймата. Изключете фурната и поръсете с накълцан на ситни кубчета кашкавал и оставете в изключената фурна, докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: