gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от глухарче

Песто от глухарче

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5815251
Песто от глухарче
Снимка: Анонимен
1 / 5
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции3
"Уникално песто с листа от глухарчета, което ще накара дори италианец да си сипе допълнително"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измиваме листата на глухарчето и ги накисваме в подсолена вода за 30 минути - да им падне горчилката.

В чопър или блендер слагаме отцедените листа, орехите, зехтина, сиренето, почистените скилидки чесън и лененото семе. Добавете и изстискания сок на лимона.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително!

Разбийте пестото до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.

Подходящо е като сос за спагети и салати.

Пестото от глухарче е готово.

Забележка: По желание козето сирене може да се смени с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: