Печено гергьовденско агне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печено гергьовденско агне3 / 3
19/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
195 мин.
"Почетете светеца и зарадвайте именника и гостите с най-вкусното и ароматно печено гевргьовско агне"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 малко агне, агнешки бут
  • масло - 1 пакетче
  • зелен лук - 6 - 7 връзки + 2 - 3 скилидки
  • чесън - 1 връзка зелен
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • девесил - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете.

Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно отвсякъде агнешкото.

Оставете да се маринова за 1-2 часа и го подредете в тава, в която сте кръстосали лозови клонки така, че да стане като повдигната решетка.

Покрийте със стръкчета девесил. Долейте вода до средата на месото и сложете фолио. Пъхнете да се пече за около 2 часа и половина.

След това махнете фолиото и добавете накълцаните лук и чесън. Поразбъркайте леко и запечете, докато омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цеца
цеца
че ние гледаме 80 кози постояно имаме такова месо.
24.04.2015 19:00
Гъзибаров
Гъзибаров
Добрееееееее.....
19.04.2014 13:09
1