Пълнено гергьовско агне
Stuffed Lamb

Пълнено гергьовско агне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Пълнено гергьовско агне1 / 2
19/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
215 мин.
"Традицията повелява на Гергьовден да се яде агънце - крехко, ароматно и изпечено в пещ, а знаете ни какви сме традиционалисти"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 цяло, около 8 кг с дреболиите + булото
  • булгур - 500 г, може и ориз
  • масло - 125 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - на вкус
  • мас - за намазване
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно.

Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки вода. Посолете на вкус, снемете от котлона и разбъркайте с дреболийките и накълцаните магданоз и джоджен.

Напълнете агнето с плънката и го зашийте. Разбийте яйцето с червен пипер и намажете цялото агне, а след това и с маста. Покрийте го с булото и го преместете с намазнена тава.

Направете тесто от брашното с малко вода и сол. разточете го на кора. Сложете като решетка няколко лозови клонки върху агнето и покрийте плътно с тестото.

Сложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ.

Агнето се пече в плътно затворена пещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
47
35
21
10
Дай твоята оценка: