Гювеч в глинен съд

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
19/04/2012
"И постният гювеч става най-вкусен, когато се приготви в глинен съд!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 921
  • Преглеждания за месеца562
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете всички зеленчуци, а доматите обелете и настържете. Наситнете лютата чушка. Останалите зеленчуци нарежете на парчета със среден размер.

Започнете да редите зеленчуците в пръстен гювеч, като започнете с лука, след него картофите, лука и така докрай. Посолявайте и добавяйте по желание малко черен пипер между редовете.

Най-накрая сипете настърганите доматите и залейте с олиото. Захлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса.

Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 5
4 8
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Стефан
Стефан
17.10.2014 12:21
Супер рецепта!!!!!!
0
0
димитрова
димитрова
26.05.2013 11:16
а вода не се ли слага
6
0
С.Христова
С.Христова
09.04.2013 12:00
Може и да се сложи в топла фурна,но ако гювечът е предварително затоплен(под течаща топла вода например).
0
0