gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с турски кори

Вита баница с турски кори

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5828781
Вита баница с турски кори
Снимка: Анонимен
1 / 8
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Най-вкусната баница - за отличен резултат хапнете топа и с чаша студен айрян"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме олиото и едно от яйцата. С помощта на пасатор хубаво разбъркваме, за да поеме олиото (по този начин имитираме майонезата, но самата баница не става така мазна).

Добавяме 3 яйца и 6 лъжици от киселото мляко, заедно с изгасената в него сода. След като разбъркаме добре, прибавяме и натрошеното сирене.

Намазняваме тавата с олио.

Корите, които аз използвах, бяха 5 броя в пакет, големи и кръгли, по-плътни от нашите, но не и много дебели, достатъчно са за голяма тава.

Всяка кора намазваме с олио и разпределяме от сместа, като гледаме, нито да прекаляваме, нито да оставаме много празно място. Като завиваме корите не стягаме много.

След това приготвяме смес за заливката: към това, което ви е останало от сместа добавяме останалите две яйца и 2 големи с.л. кисело мляко. Заливаме равномерно, като внимаваме да не остане сухо място.

Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор, а баницата оставаме някъде на топло място за 10 минути.

Печем за около 30 минути. Готовата баница завиваме с кърпа и обръщаме върху купички.

Хапваме топла с чаша айрян.

Витата баница с турски кори е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: