Питка с кашкавал и кренвирши

24/03/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру211185379415
"Днес искахме да ви изненадаме с нещо по-така, затова вместо с обикновена питка решихме да ви изненадаме с вкусна питка с кренвирши "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 623
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малка част от хладката вода с 1 ч. л. захар и се оставя да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се солта, олиото, останалата вода и замесваме средно меко тесто, което да не лепне.

Оставих 40 минути на топло във фурната включена на 50 градуса. Готовото тесто се разделя на 7 или 8 части, зависи от тавата.

Всяка се разточва на широка елипса, намазва се с масло, отгоре се поставят ленти нарязан кашкавал и се захлупват с края на тестото, като се притиска с пръсти. С нож се правят 7 разреза надолу и се навива рулце. Обелва се кренвиршът и всеки се нарязва на 4 равни пънчета, като отгоре се правят 8 разреза като цвете.

Рулцето се завива като буквата С, в средата се поставя парчето кренвирш и краищата се събират. Нареждат се в намаслена тава. Оставяме да бухне за още 15 минути, намазва се с разбит с 1 с. л. олио жълтък и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути до златисто и хрупкава коричка. Хапваме топла с шарена сол и зеленчуци!подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора  Иванова Каменова
Кой яде все още кренвирши?
2
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Аз все още ям кренвирши ,не се чудете- жива съм :))))
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв