Агнешка глава с картофи

19/04/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 623
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешка глава - 1 брой
  • картофи - 500 - 600 г
  • чесън - 2 - 3 стръка пресен
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
  • черен пипер - млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен - няколко стръкчета пресен
  • девесил - 3 стръкчета пресен
  • сол
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешката глава и я сложете в леко подсолена вода в тенджера под налягане да се свари за по-бързо.

Извадете я и след като се охлади отделете месото, мозъка и езика, като почистите ципата на езика. Накълцайте ги едро.

Загрейте половината мазнина и запържете накълцания чесън, след което добавете джоджена и девесил. Разбъркайте и овкусете с малко сол, черен и червен пипер.

Картофите, предварително обелени и нарязани сипете в тава и ги овкусете с подправките. Отгоре сипете запържените зелении и месото от агнешката глава.

Полейте с останалия зехтин и долейте 100 мл бира. Сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност на картофите.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар