Банско Катино Мезе
Kathy’s Bansko Appetizer

Банско Катино Мезе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Банско Катино Мезе1 / 2
19/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1-2
"Не просто мезе, а Катино мезе - с ароматно свинско месо, гъби и подправки!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 - 300 г
  • гъби - 50 - 100 г нарязани
  • лук - малка глава кромид (може и повече, ако харесвате лук)
  • доматено пюре - една супена лъжица
  • соев сос - 5 - 6 капки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вино - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското на дребно и го запържваме, прибавяме гъбите и лука и продължаваме да пържим докато лука потъмнее.

След 1-2 мин прибавяме доматеното пюре, виното, соевия сос и черня пипер.

Добавяме малко вода, 30 мл, за да стане по сочно мезето и да се получи сос.

Пържим докато водата поизври, около 10 мин, докато се получи хомогенно сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
47
33
21
10
Дай твоята оценка: