Домашна кайзер пастърма
Homemade Kaiser JerkyDomaće kajzer sušeno meso

Домашна кайзер пастърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Домашна кайзер пастърма1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Снимката говори сама за себе си - задължително я хапвайте с хубаво червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе от рибица или друго цяло немазно парче/парчета
  • морска сол - за покриване на месото
  • за кайзероване
  • яйца - 4 броя или само белтъците
  • лимони - сокът от 2 - 3 лимона
  • чесън - 1 голяма глава
  • чимен - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • бял пипер - 15 г ситно смлян
  • сол - 15 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • соев сос - 1 с.л. тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см.

Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода за 1-2 дена. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.

Смесете всички прахообразни подправки и счукайте добре чесъна с половината сол.

Разбийте добре яйцата, които служат за спойка и добавете чесновата паста, отново объркайте и прибавете подправките.

Разбъркайте до хомогенна смес, като лимоновия сок използвайте, за да докарате консистенция на гъста боза.

Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа.

След това поставяте пастърмата в марлена торба, за да се предпази от набези на мухи.

Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
511
48
35
22
11
Дай твоята оценка: