Курбан от агнешки врат

25/03/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Лесна и много вкусна курбан чорба от врат - хапваш и не можеш да се наситиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 186
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки врат - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дойде времето за прясното агнешкото и за вариациите на ястията, приготвени от вкусното месо.

Ето една любима рецепта за агнешка курбан чорба - лесна и вкусна.

Вратът се измива добре и се слага в дълбока тенджера да се вари на тих огън поне няколко часа. Във водата се слагат двете глави лук - обелени и нарязани на 4 парчета. Лукът овкусява много добре месото и чорбата - с леко сладникав вкус и приятен, ненатрапчив аромат.

Когато месото започне да се отделя от костта, се изважда, обезкостява се и се оставя настрана.

Картофите се почистват, нарязват се на кубчета и се слагат във водата, в която се е варило месото. Малко преди да се сварят, месото се нарязва на по-големи парчета и се връща в тенджерата. Разбърква се.

Подправя се със сол и черен пипер. Поднася се гореща.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар