Рибни кюфтета от хек

25/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047678
"Да знаете, че е грехота да не поднесете тези супер кюфтенца със свежа зелена салата и мноооого бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 128
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете рибата и внимателно отделете кожата от месото. Накълцайте месото на ситно, или смелете с месомелачка, както и сланинката. Добавете трохите от филията хляб и подправките.

Прибавете и накълцания на ситно лук, пресовани двете скилидки чесън, едно цяло яйце и жълтъка и омесете кайма. Оставете я да престои около 30 минути в хладилника да си поеме миризмите.

В чиния разбийте с вилица леко отделения белтък с щипка сол. Оформете от каймата кюфтета, а след това всяко леко "окъпете" в разбития белтък.

Сгорещете малко олио в тигана и пуснете 5 кюфтета. Обърнете ги на два пъти от двете страни, докато се изпекат. Тази мазнина я изхвърлете, защото се запенва. Загрейте ново олио и пуснете да се пържат другите пет кюфтета.

Зелената свежа салата много им отива.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар