Френско черешово клафути

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
26/03/2017
"Лек френски десерт за летните дни - точно от това имате нужда "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 214
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си кръгла тава с диаметър 26 см. намаслена с масло изцяло (също и страничния борд) и поръсена с 2 с.л. захар и разпределена навсякъде.

Не се работи с миксер, а с тел за разбиване.

Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Добавя се брашното, разбърква се докато се усвои, следва млякото, ванилията и бадемовия екстракт и се разбърква до кремообразна смес. Маслото се добавя разтопено със стайна температура. Сместа наподобява смес за палачинково тесто. Черешите се изсипват в тавичката, а отгоре се излива сместа.

Пече са на 170 градуса за около 40-45 мин. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Забележка: Лек френски десерт за летните дни. Съставките са малко и винаги са на разположение във всяка една къща, а това са яйца, брашно, мляко и малко масло.

Плодовете освен череши може да се заменят и с вишни, хубави сливи или праскови.

Ползвала съм замразени череши.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар