gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Френско черешово клафути

Френско черешово клафути

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Френско черешово клафути
Снимка: marcheva14
1 / 3
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Лек френски десерт за летните дни - точно от това имате нужда"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си кръгла тава с диаметър 26 см. намаслена с масло изцяло (също и страничния борд) и поръсена с 2 с.л. захар и разпределена навсякъде.

Не се работи с миксер, а с тел за разбиване.

Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Добавя се брашното, разбърква се докато се усвои, следва млякото, ванилията и бадемовия екстракт и се разбърква до кремообразна смес. Маслото се добавя разтопено със стайна температура. Сместа наподобява смес за палачинково тесто. Черешите се изсипват в тавичката, а отгоре се излива сместа.

Пече са на 170 градуса за около 40-45 мин. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Забележка: Лек френски десерт за летните дни. Съставките са малко и винаги са на разположение във всяка една къща, а това са яйца, брашно, мляко и малко масло.

Плодовете освен череши може да се заменят и с вишни, хубави сливи или праскови.

Ползвала съм замразени череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: