gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с варена застройка

Пилешка супа с варена застройка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Пилешка супа с варена застройка
Снимка: Мария Симова
1 / 4
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"С варена застройка всяка пилешка супа се превръща в истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

  • пилешко месо
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л.
  • целина - 2 см корен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • вода - 500 мл студена
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • лимони - 1 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го поставете в тенджера с вода да заври. След като заври, излейте водата, измийте отново месото и налейте нова студена вода. Прибавете нарязаните лук, чушка, целина и настъргания морков. Добавете малко олио, посолете и оставете да ври до готовност на месото.

Свареното месо (ако има кости отстранете) накъсайте на малки парчета и го върнете в бульона. Добавете почистения и измит ориз, оставете така да поври за 10 минути. Отстранете тенджерата от огъня и оставете малко да се поохлади.

В метален съд разбийте яйцето с вилица, добавете киселото мляко, брашното, щипка лимонена киселина, сока на лимона и налейте водата.

Поставете на слаб огън при непрекъснато бъркане до завиране на застройката. Добавете заврялата застройка към супата и разбъркайте, така супата става гладка и хубава.

Поръсете пилешката супа с черен пипер и ситно нарязан магданоз, разбъркайте и поставете капака на тенджерата за 10 минути. Сервирайте !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: