gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани охлюви

Панирани охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Панирани охлюви1 / 4
20/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
"Няма причина всяка пролет да не се снабдявате със свежи охлюви. Ако знаете само какво вкусно мезе стават, когато са панирани"

Необходими Продукти

  • охлюви - сварени в желаното количество
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 равна с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварените и почистени охлюви подсушете добре. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата с бялото брашно, царевичното брашно, накълцания магданоз, сусама и пуснете охлювите да се овалят отвсякъде в панировката.

Загрейте мазнина за пържене, всеки охлюв вадете от панировката и пускайте да се изпържи до златисто.

Поднесете панираните охлюви с гарнитура от свежа салата.

Рейтинг

5 7
4 4
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка: