Домашен пастет от чесън

ИларияИларияНовак1171205
21/04/2012
"Пикантна вкусотия, която нямаме търпение да опитаме, намазана на препечена филийка "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 685
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 1 глава, по голяма
  • семки - 100 г слънчогледови
  • орехи - 100 г натрошени
  • яйца - 1 брой
  • хляб - 2 филии сух
  • прясно мляко - около 50 мл
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • индийско орехче
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете слънчогледовото семе от предната нощ във вода.

На следващия ден го отцедете, но не напълно и добавете в издължен съд семките и смлените орехи, пресования чесън и накиснатите и отцедени филии хляб.

Пасирайте, като добавите яйцето и прясното мляко. Доливайте олиото при непрекъснато пасиране, а ако стане прекалено рядко, намалете количеството олио.

Накрая овкусете получения пастет от чесън със сол, черен и червен пипер на вкус, щипка индийско орехче и накълцан магданоз.

Пасирайте домашния пастет от чесън финално до гладка смес.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Богданова
Мария Богданова
07.01.2014 21:40
Имам въпрос :Яйцето варено ли е?Слънчогледовото семе смляно ли е ?
3
0