Домашен пастет от чесън
Homemade Garlic Pâté
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пастет»Домашен пастет от чесън

Домашен пастет от чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Домашен пастет от чесън1 / 2
21/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Пикантна вкусотия, която нямаме търпение да опитаме, намазана на препечена филийка"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 глава, по голяма
  • семки - 100 г слънчогледови
  • орехи - 100 г натрошени
  • яйца - 1 брой
  • хляб - 2 филии сух
  • прясно мляко - около 50 мл
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • индийско орехче
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете слънчогледовото семе от предната нощ във вода.

На следващия ден го отцедете, но не напълно и добавете в издължен съд семките и смлените орехи, пресования чесън и накиснатите и отцедени филии хляб.

Пасирайте, като добавите яйцето и прясното мляко. Доливайте олиото при непрекъснато пасиране, а ако стане прекалено рядко, намалете количеството олио.

Накрая овкусете получения пастет от чесън със сол, черен и червен пипер на вкус, щипка индийско орехче и накълцан магданоз.

Пасирайте домашния пастет от чесън финално до гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: