gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Точената бабина торта

Точената бабина торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Точената бабина торта
Снимка: Мария Симова
1 / 2
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Колкото по-тънко я разочите, толкова по-вкусна ще е бабината точена торта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. След като шупне, я добавете към разбитите яйца, захар, сол и олио, замесете меко тесто, като добавяте от брашното.

Разделете тестото на 8 равни части и оформете на топки, разточете ги на кръгли кори и изпечете в тава, намазана с олио, на умерена фурна до порозовяване.

Пригответе си крема, като отделите 300 мл от млякото, към него добавете разбитите яйца със захарта и ванилиите, добавете брашното и разбъркайте до гладка смес.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, добавете кремообразната смес на тънка струя при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сглобете тортата, като редувате една върху друга кори, обилно намазани с крем, като леко притискате блата, за да не се образуват кухини.

Оставете сглобената торта да омекне, като изрежете отстрани, за да се изравни.

Намажете тортата с крем и поръсете със счукани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
40
30
20
11
Дай твоята оценка: