Шоколадова наслада с глазура

Нина ИвановаНина ИвановаИноватор11110322
29/03/2017
"Приготвяме, сервираме и хапваме с удоволствие - нещо неясно?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 077
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа изсипваме киселото мляко и захарта и бъркаме, докато се разтопи захарта. След това бавно прибавяме брашното и разбъркваме добре. Накрая прибавяме содата и 1 шоколад, разтопен на водна баня. Разбъркваме добре всички продукти до получаване на еднородна смес.

В дълбока тава, с намаслено и поръсено с брашно дъно, изсипваме сместа за тестото и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

През това време започваме да приготвяме глазурата. Първо разтопяваме маслото на котлона и шоколада на водна баня. Смесваме ги и прибавяме и останалите продукти за глазурата на сладкиша. Бъркаме 2-3 минути на слаб котлон.

Когато сладкишът е готов (изпечен) го режем на парчета (формата е по Ваш избор) и го заливаме с топлата глазура.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар