Японски ориз

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
923951502461
Японски ориз
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
29/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Гарантираме - уникален и запомнящ се вкус!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.

Настъргва се половин морков и се поръсва със ситни кръгчета зелен лук. Продуктите се поливат с 2 супени лъжици соев сос. Престоява в хладилника 30 минути и се сервира студен.

Когато за първи път прочетох рецептата реших, че ще е безвкусна, но ще се учудите колко различни вкусове ще усетите. Японците неслучайно са измислили минималистичния подход.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: