gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с топено сирене

Ризото с топено сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Ризото с топено сирене1 / 3
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Усетете магията на ризотото с това ароматно предложение с топено сирене и гъби!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • лук - 2 малки глави
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 броя
  • гъби - 150 г
  • маслини - по желание
  • бяло вино - 100 мл
  • бульон - 3 ч.ч. горещ
  • топено сирене - около 160 г
  • босилек - пресен или дух
  • черен пипер - млян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте ориза под течаща вода и го отцедете.

Загрейте около 50-60 мл олио и задушете леко нарязаните ситно лук, чесън, нарязани гъби и моркови.

Като поомекнат, добавете ориза и разбъркайте за 2 минути. Долейте виното, леко бъркайте и изчакайте да се изпари.

След това започнете да добавяте горещия бульон черпак по черпак. През цялото време бъркайте внимателно.

След като ризотото уври, добавете подправките на вкус, нарязаните маслини и объркайте с топеното сирене.

Поднесете порция ризото с топено сирене с малко настърган пармезан по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
511
40
32
21
10
Дай твоята оценка: