gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Варен език с ароматен доматен сос

Варен език с ароматен доматен сос

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k4k6
Варен език с ароматен доматен сос1 / 2
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"На този телешки език му липсва само .... гладна компания, която ще го оцени подобаващо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте телешкия език и го сварете в тенджера под налягане в леко подсолена вода с няколко зърна бахар и дафинов лист. Ако го варите в обикновена тенджера с капак, ще отнеме повече време.

Веднага след сваряването, още докато езикът е топъл, го обелете. Нарежете го на филийки и го поръсете със сол и черен пипер.

В олиото запържете лука, добавете чушките и накрая брашното и червения пипер. Когато се запържи леко пипера изсипете и настърганите домати. Налейте виното, дафинов лист и 3 зърна бахар. Варете, докато водата в соса се изпари и остане на мазнина.

Когато сосът се сгъсти достатъчно, добавете наситнените скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус и залейте филийките сварен език.

Поднесете ястието обилно поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Вареният език с ароматен доматен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: