Пълнен заек с ориз и гъби печен с фолио

ЛидияЛидияНовак17119
30/03/2017
"Няма да намерите по-вкусен пълнен заек на фурна, обзалагаме се на каза бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 407
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата262
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате дреболийките в тиган, след това добавяте гъбите, като се запържат добавяте лука и морковите да се задушат.

Прибавяте към тях 200-300 мл. вода, червен пипер, 1 ч.л. сол и ориза. Оризът като набъбне прибавяте доматено пюре и подправките черен пипер, девесил и джоджен.

Заека подправяте със сол , черен пипер и намазвам със свинска мас, защото заешкото месо е сухо. Напълвате коремната кухина на заека с плънката и зашивате с конец.

Остатъка от плънката изсипвате в тавата и доливате вода да равни на половината заек. Покривате с фолио и печете във фурна на 200 градуса близо 2 часа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Anastasiya Anastasiya
Anastasiya Anastasiya
27.05.2018 11:08
Много добре се получава, за 2 път я приготвям!
1
0