gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио

Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио

ЛидияЛидия
Новак
1714948431
Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио
Снимка: Лидия
2 / 6
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Няма да намерите по-вкусен пълнен заек на фурна, обзалагаме се на каса бира"

Необходими Продукти

  • заек - домашно гледан + дреболийките
  • лук - 1 глава зрял
  • пресен лук - 5 стръка
  • гъби - 250 г
  • ориз - 300 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • девесил - пресен или замразен
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате дреболийките в тиган, след това добавяте гъбите, като се запържат добавяте лука и морковите да се задушат.

Прибавяте към тях 200-300 мл. вода, червен пипер, 1 ч.л. сол и ориза. Оризът като набъбне прибавяте доматено пюре и подправките черен пипер, девесил и джоджен.

Заека подправяте със сол, черен пипер и намазвам със свинска мас, защото заешкото месо е сухо. Напълвате коремната кухина на заека с плънката и зашивате с конец.

Остатъка от плънката изсипвате в тавата и доливате вода да равни на половината заек.

Покривате с фолио и печете пълнения заек във фурна на 200 градуса близо 2 часа.

Пълненият заек с ориз и гъби, печен с фолио е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: